mac@eivissa.es · 971 302 723

Dream SongsDivendres 3 de novembre | 19 hores | Saló d’actes del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa.

El MACE es complau a anunciar el IV cicle de Lectures Poètiques que tendrà lloc els dies 14, 15 i 16 d'octubre a les 19.00 h a la sala d'actes del museu. Els poetes que hi participen són Clara Janés (14 d'octubre), Juan Antonio Gonzàlez Iglesias (15 d'octubre) i Enrique Juncosa (16 d'octubre).

Coordinat i presentat per Enrique Juncosa i Elena Ruiz.


Clara JanésClara Janés, (Barcelona,1940). En aquesta ciutat i a Pamplona estudia la carrera de Filosofia i Lletres, en què és llicenciada. Així mateix, és Maitre és lettres per la Universitat de París IV Sorbona en Literatura Comparada.

Cultiva la poesia, la novel•la, la biografia i l’assaig i es distingeix com a traductora, particularment de la llengua txeca. El 1992 se li concedeix el Premi de la Fundació Tutav, de Turquia, per la seva tasca de difusió de la poesia turca a Espanya. El 1997, rep el Premi Nacional de Traducció pel conjunt de la seva obra.

L’any 2000 rep la Medalla del Mèrit de Primera Categoria de la República Txeca per la seva tasca com a traductora i difusora de la literatura d’aquest país. El 2004 se li atorga la Medalla del Mèrit en les Belles Arts en la seva categoria d’or, d’Espanya, el 2007 el X Premi de les Lletres Espanyoles Teresa de Ávila, pel conjunt de la seva obra, i el 2011 el Premi Francisco Pino de Poesia Experimental.

El 2015 és elegida membre de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua.

Entre la seva obra poètica cal destacar Kampa (1986), Rosas de fuego (1996), Diván del ópalo de fuego (1996), La indetenible quietud (1998), El libro de los pájaros (1999), Arcángel de sombra (1999, Premi Ciutat de Melilla, 1998), Los secretos del bosque (Premi Jaime Gil de Biedma, 2002), Huellas sobre una corteza (2005), Espacios translúcidos (2006 i 2007), Río hacia la nada (2010, XIV Premi Ciutat de Torrevella), Variables ocultas (2010), Peregrinaje (2011), Orbes del sueño (2013) i ψ o el jardín de las delicias (Premi Universitat de Lleó, 2014); i en col•laboració amb Jenaro Talens, Según la costumbre de las olas (2013, en què Janés és l’autora de totes les imatges i Talens, dels textos). Entre els seus assajos La palabra y el secreto (1999), María Zambrano. Desde la sombra llameante (2010), Libertad de laberinto. Las geometrías mentales de Rosa Chcel (2013), El Greco. Tres miradas: Cervantes, Rilke, Antonio López (amb Sarantis Antíocos, 2014), Guardar la casa y cerrar la boca. En torno a la mujer y la literatura (2015) i, entre les seves novel•les, Los caballos del sueño (1989) i El hombre de Adén (1991). És autora de la biografia La vida callada de Federico Mompou (Premi Ciutat de Barcelona 1975), el volum de converses amb Antonio Gamoneda, De la realidad y la poesía (2010), els llibres de memòries Jardín y laberinto (1990) i La voz de Ofelia (2005) i nombrosos poemes visuals i experimentals.

Des de 1983 participa en trobades literàries nacionals i internacionals. La seva poesia ha estat traduïda a més de vint idiomes.

Juan Antonio González IglesiasJuan Antonio Gonzàlez Iglesias, (Salamanca, 1964) és poeta, traductor i actualment professor titular de Filologia Clàssica a la Universitat de Salamanca.

Doctorat en Filologia Clàssica per la Universitat de Salamanca, va completar la seva formació literària a Florència i a l'Escola d'Estudis Superiors en Ciències Socials de París.

Entre els seus poemaris, destaquen: La hermosura del héroe, Premi Vicente Núñez el 1993; Esto es mi cuerpo, Visor, 1997; Un ángulo me basta, Premi Internacional de Poesia Generació del 27 el 2002; o Eros es más, Premi Internacional de Poesia Fundació Loewe el 2007. La seva poesia fins al 2010 va ser reunida a Del lado del amor: poesía reunida 1994 -2009. Ceci est mon corps, Prix des Découvreurs 2014,Circe, 2012. (Edició bilingüe castellà-francès d’Esto es mi cuerpo.). Confiado (XXXVI Premi Internacional de Poesia "Ciutat Autònoma de Melilla", Visor, 2015).

Ha estat crític literari en els suplements culturals dels diaris “ABC” i “El País”.

Ha traduït Ovidi, Catul, altres poetes llatins i James Laughlin.


Enrique JuncosaEnrique Juncosa (Palma de Mallorca, 1961) és escriptor i comissari d'exposicions.

Ha publicat set llibres de poesia, inclosos Alba zulu (1986), Llibre de l'oceà (il·lustrat per Miquel Barceló, 1991), o La destrucció de l'hivern (2012). També ha publicat nombrosos assajos d'art contemporani i un llibre de relats: Els hedonistes (2014). El 2016 apareixerà la seva primera novel·la.

Ha estat a més subdirector de l'IVAM i el Reina Sofia, i director de l'Irish Museum of Modern Art a Dublín.

 



L'Escola d'Art i el MACE realitzan un somni · L'acció tindrà lloc a la terrassa exterior del museu.

L'alumnat de l'Escola d'Art recollirà l'escultura del déu Hipnos a l'Escola (còpia d'escaiola d'una escultura romana) i la traslladarà fins al MACE, allà procedirà a situar-la i a retirar el plàstic del embalatje.

loeweEn aquesta ocasió, la marca de luxe firma un acord de col·laboració amb l’Associació Amics del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa que ha cedit un espai per la instal·lació d’una “Summer Shop” de LOEWE dedicada a la seva col·lecció inspirada en l’obra de l’artista britànic John Allen.
La “Summer Shop” que es mantindrà oberta durant aquest estiu des del 28 de juliol fins al 6 de setembre, neix també amb la vocació de difondre la col·laboració de LOEWE amb l’Associació Amics del Mace. L’obra d´Allen es caracteritza per un extraordinari cromatisme i paisatges britànics abstractes, els mateixos trets que l’artista ha plasmat en la col·lecció d’accessoris que ha dissenyat al costat de Jonathan Anderson, director creatiu de LOEWE, per la firma. “Falling Leaves”, “Cornish Harbour” i “Pink House in Cumbria” són els estampats que es reprodueixen en bosses tote, accessoris de lona, mocadors de seda, tovalloles de platja i altres peces. “La manera en què John Allen utilitza el color i la puresa de la seva obra es poden traduir perfectament a l´idioma de LOEWE, ja que tots dos són sinònims d’excel·lència artesanal avui en dia” afirma Anderson.

Dissabte 30 de gener, entre les 10.00 i les 12.00 h |Museu d'Art Contemporani d'Eivissa
Organitza: MACE i Art Projects Ibiza + Lune Rouge i en col·laboració amb AmicsMACE
Activitat gratuïta - Aforament limitat 

after the afterComprèn noves obres que sorgeixen de la interacció d'ambdós fruit de la qual cosa sorgeix un diàleg visual directe i únic entre els dos artistes. Aquesta és la primera vegada que Gordon i Rehberger treballen junts d'aquesta manera. A més de crear un diàleg estètic i plàstic, les obres també poden ser considerades un comentari directe sobre la pràctica de l'un cap a l'altre, creant un document sobre la seua relació personal i artística.

El títol de l'exposició, After the After, considera Eivissa com a lloc icònic de l'hedonisme, la festa i la decadència i en examinar el punt "després" (o "after point") que recorre a la idea de final d'alguna cosa, quan alguna cosa acaba i arriba al final i llavors apareix el moment de buit, de paranoia o de solitud. Les obres de l'exposició inclouen vídeo, pintura i escultura i es mostren tant dins dels límits del museu com als voltants de la ciutat.

Cruz Villegas

El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa presenta l'obra “Autorretrato ciego recogiendo mis tripas de la arena mientras escucho centenares de campanas que me hacen recordar mis fondos de ahorro para el retiro” de l'artista Abraham Cruzvillegas. Aquesta obra es part de la col·lecció privada de Guy Laliberté i ha estat cedida, durant un any, per Art Projects Ibiza i Lune Rouge.

gabinet de dibuix del MACEDilluns que ve, 18 de maig, es commemora el Dia Internacional dels Museus, el lema en l'edició d'aquest any és 'Museus per a una societat sostenible'. Per celebrar l'efemèride, el Museu d'Art Contemporani, MACE, i el Museu Puget s'han programat dues activitats: per una banda, el divendres 15 de maig a les 19h, el Museu Puget acull l'exposició 'Gabinet de dibuix de Joan Clapés', i d'altra banda, també divendres, a partir de les 10h, es posa en marxa al MACE el gabinet de dibuix permanent.

El 'gabinet de dibuix' del MACE consta d'una sala amb tamborets i un moble en el qual els visitants al museu, sense límit d'edat, que vulguin dibuixar disposin de papers, llapis, tauletes, escultures, objectes, bodegons i composicions. El paper emprat en aquest gabinet ha estat cedit per Diario de Ibiza. Els continguts del moble són molt variats, ja que es vol cridar l'atenció sobre els mateixos i per això es combinen obres d'art, per exemple escultures de Iscle Manzano i Miquel Navarro, amb objectes d'ús quotidià com cordes, caixes, fruita, etc . Amb els dibuixos, hi ha dues opcions: o bé emportar-se'l a casa o dipositar a la bústia que hi ha als mobles perquè el departament de didàctica del museu pugui estudiar i fer balanç dels mateixos.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és generar visites creatives als museus i establir dinàmiques lúdiques i participatives, perquè l'espectador actuï al museu des d'una posició activa i no només contemplativa.

EL TEMPS

El seminari Cicerone té com a objectiu principal contribuir a l'educació de la mirada, la sensibilitat i la percepció de l'art. El potencial creatiu que existeix en nosaltres es pot despertar i conrear. Aquest seminari intenta aportar, a través de la seva excel·lència, capacitat de reflexió sobre l'art i les experiències artístiques, en la creença que una didàctica oberta, conscient i imaginativa pot contribuir al desenvolupament personal de tota aquella persona interessada en la matèria.
El títol genèric d'aquesta IV edició és el temps. Coordinat per Elena Ruiz, directora del MACE.

Julio González, Pablo Picasso i la invenció de l'escultura en ferro del segle XX serà el tema amb el qual Tomàs Llorens iniciarà el seminari el dimecres dia 4 de novembre. Divendres dia 6, José Mª Yturralde parlarà sobre Idea de l'espai-temps en una trajectòria pictòrica. La ponència d'Amelia Aranda versarà sobre El temps i el rellotge: evolució històrica en la mesura del temps el dimecres dia 11, i Paco Sert conclourà el divendres dia 13, amb Rehabilitar Sert. De l'edifici del carrer Rosselló 36, a una casa de la urbanització a Punta Martinet.

El seminari és gratuït. Les persones interessades a matricular-se ho poden fer a través del correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o telefonant al 971 30 27 23, en horari de dilluns a divendres de 8 a 15 h. Totes les persones que acreditin la seva assistència al 80% del seminari tenen dret a un certificat d'assistència. Més informació al nostre web www.eivissa.es/mace.

Termini de matrícula: fins al 4 de novembre. - Aforament limitat: 51 places.

Seminari Cicerone any 2015. EL TEMPS
Coordina: Elena Ruiz
PROGRAMA

Tomàs LlorensJulio González, Pablo Picasso i la invenció de l'escultura en ferro del segle XX. Dimecres, 4 novembre de 18 a 19h. - Suspesa

José Maria Yturralde:Idea de l'espai-temps en una trajectòria pictòrica. Divendres, 6 nov de 18 a 19h.

Amelia ArandaEl temps i el rellotge: evolució històrica en la mesura del temps. Dimecres, 11 novembre  de 18 a 19h

Paco Sert
: Rehabilitar a Sert. De Rosellón 36 a Punta Martinet. Divendres, 13 novembre de 18 a 19h

Lloc: Sala d'actes MACE
Entrada lliure fins completar l’aforament

 

Bosc i mansLa Sala d'Armes del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa acull des dimecres que ve, 1 d'abril, i fins al pròxim 5 de juliol l'exposició 'El bosc i les mans' de l'artista belga establert a Eivissa, Gilbert Herreyns.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es