mac@eivissa.es · 971 302 723

Deltoide

El Museu d’Art Contemporani d’Eivissa felicita l'artista José María Yturralde pel Premio Nacional de Artes Plásticas 2020, concedit del Ministeri de Cultura i Esports.

José María Yturralde, artista que ha desenvolupat un trajectòria pionera en la que ha fusionat de forma experimental art i ciència, rep d’aquest forma un merescut reconeixement al conjunt de la seua carrera.

L’obra d’Yturralde (Olite, 1942), està marcada per la seua fascinació per les estructures volàtils i per la geometría, per la forma i el color, a més de per ser pionera en la fusió entre art i ciència.

El jurat del guardò ha destacat de la trajectòria de l’artista, no sempre compresa, el seu "alt nivell d'experimentalitat, que ha connectat art i ciència, i en la qual destaca la seva tasca d'investigació espacial i formal i la seva tasca docent en el camp de la investigació dels paràmetres matemàtics, al costat dels artístics"

Yturralde ha estat dos cops premi Ibizagràfic, va participar en la VI edició del Seminari Cicerone del MACE amb la ponència “Idea de l'espai-temps en una trajectòria pictórica”, i diverses de les seues obres formen part del fons del Museu, entre d'elles una capital: "Deltoid", 1969; un Acrílic damunt fusta de180 x 180 cm.

En l’actualitat, José María Yturralde és director de Departament de Pintura de la Universitat Politècnica de València. És Llicenciat i Doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es