bailevida1
"El baile de la vida", de Susy Gómez | Des del 24 de març fins al 20 de juny
L’exposició estarà comissariada per Elena Ruiz, directora del MACE i Enrique Juncosa

Susy Gómez va néixer a Pollença el 1964. Va estudiar Belles Arts a Barcelona. La seva exposició a la Fundació Miró el 1993, suposa l’inici d’una trajectòria ascendent i molt destacada. El 1995 s'integra en el Saló dels 16 i la seva obra pot veure's a la Whitechapel de Londres. El 1999-2000 fa la primera exposició a l’IVAM de València comissariada per Enrique Juncosa, un dels seus grans especialistes des de temps enrere. L'exposició es titula "Algunas cosas que llamaba mías" i s’hi percep la seva clara adscripció als llenguatges internacionals, postminimalistes i postconceptuals, exploradors i analítics del procés creador i la seva plasticitat a través de la relació entre obra i espai.

Enrique Juncosa, comissari de l’exposició, ha afirmat que “l'obra de Susy Gómez ha estat molt diferent en termes de forma i de materials utilitzats, incloent escultures, pintures, dibuixos, instal·lacions, fotografies, vídeos i performance, a més del que podem anomenar diverses formes híbrides de la seva invenció”

Per la seva banda la directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa i comissària de l’exposició, Elena Ruiz, ha destacat que “L'exposició de Susy Gómez al MACE es concep com un diàleg entre l'espai i les preocupacions substancials de l'artista, sobretot les plantejades per la seva recerca de l'estructura vital de la persona davant les circumstàncies i davant la realitat projectiva”.

Ruiz també ha volgut explicar que “l’obra de Susy Gómez coincideix amb una de les línies de força programàtica del MACE, que busca precisament la vinculació dels seus espais amb artistes que interrelacionen les seves obres amb temes localitzats aquí i en les coordenades del nostre entorn immediat”.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha destacat que l’exposició de Susy Gómez és una mostra de la feina que esta fent el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, dirigit per Elena Ruiz, que situa aquesta instal·lació en la línia ascendent i de rellevància  internacional.  De l’exposició de Susy Gómez, el regidor ha destacat que es tracta d’una artista balear amb projecció internacional que té la capacitat amb les seves obres “de fer seus els espais on intervé”.
Per altra banda, l’artista Susy Gómez, ha destacat que s’ha interessat en el que son les constel·lacions familiars que té a veure amb la funció de l’art a la vida. Per a Gómez “la funció de l’art és senyalar coses que la societat exclou o que no vol vorer assenyalant constantment aquells aspectes que fan renou, que provocant mar de fons”.
L’exposició “El baile de la vida” s’inaugura el divendres dia 24 de març a les 19 hores al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa.