mac@eivissa.es · 971 302 723

[widgetkit id=27]
Tur Costa. Dibuixos dècades 60-70
| Fins al 31 d'octubre | Sala -2 · Organitza: MACE · Comissaria: Elena Ruiz · Agraïm l'aportació de Rafael Tur Costa i la col·laboració de Pepita Escandell, Amics MACE, Freixenet i Distribucions Montiel


Tur Costa ha exposat en diverses ocasions al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa. A la nostra col lecció hi ha diverses obres seves, però persisteix el nostre interès per anar aprofundint en la investigació de la seva obra i aquesta és la raó per la qual ara es porta a terme aquesta mostra de dibuixos de la seva primera època. El fet és que en l'obra de Tur Costa hi ha un nombre molt significatiu de dibuixos que conciten un interès especial, ja que en ells s'aprecien les maneres i els inicis d'un estil que dóna valor a la independència del traç, el color, les textures i la geometria constructiva successivament.

Els dibuixos dels 60 parteixen del gestualisme informalista, com molt bé va fer notar Alexandre Cirici Pellicer el 1973 al vincular-los a les composicions cal·ligràfiques de Wols. Després d'aquests dibuixos a llapis o tinta negra d'automatisme gràfic connectat amb la doctrina surrealista, tan austers i eloqüents, Tur Costa introdueix qualitats tonals i cromàtiques molt sensuals i irromp amb una metàfora de llum en forma de petites taques de plata que més tard es convertiran en relleus, prement la superfície del pla.

En arribar als 70 gira i s'encamina cap a un procés geometritzant i constructivista, on els ecos de la Bauhaus també es deixen sentir amb claredat. Tur Costa inicia als 70 un viatge estilístic on reafirma la qualitat del pla a través del collage, els papers esquinçats i les línies rectes secants o tangents, aprofundint en la qüestió compositiva; assumpte aquest que descriurà de manera aclaridora Corredor-Matheos el 1977.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es